Skip to main content
Jouw_social_media_in_goede_handen_bij_Irene_Visser
IRENE zorgt voor de juiste communicatiestrategie op social media

Geen social media manager zo sociaal als IRENE

Je hebt jouw website inmiddels op orde, SEO-proof en in de lucht. Wat nu? Ga je zitten wachten totdat er bezoekers naar jouw website komen? Nee toch? Een snelle manier om bezoekers naar jouw website te laten komen, is social media hiervoor in te zetten. Als social media manager kan ik, in overleg met jou, de gewenste social media strategie uitzetten om meer bezoekers naar jouw website te laten komen. Het grote pluspunt van social media is dat er heel veel mensen gebruik van maken. Grote kans dat jouw doelgroep zich op social media bevindt.

Waarom is een social media manager als IRENE handig?

Social media privé gebruiken is soms al een gepuzzel, maar social media inzetten voor zakelijk gebruik is nog tijdrovender. Tijd die jij als ondernemer beter kunt gebruiken om te werken voor jouw bedrijf. Om social media zakelijk goed te gebruiken, dien je je er regelmatig mee bezig te houden. Je kunt mij als professioneel social media manager inzetten om jou het werk en de tijd te besparen. Het doel is om online snel een groter netwerk te bouwen en daardoor meer bezoekers naar jouw website te leiden. Het is belangrijk dat, in overleg met jou, de juiste social media strategie wordt toegepast
Voor de juiste communicatiestrategie op social media zorgt IRENE

Waarin ondersteunt social media manager IRENE?

Om opgemerkt te worden in de social media dien je eerst te beschikken over een groot netwerk. Een netwerk met echte mensen, geen fake accounts via betaalde likes. Ik bouw op social media aan jouw naamsbekendheid op een organische manier.

Voor het opbouwen van een netwerk heb je vanaf het begin een informerende, zakelijke social media pagina nodig. Mensen dienen interesse te krijgen in jou en jouw bedrijf. Als mensen een vriendschapsverzoek ontvangen, maken ze meteen kennis met jou en jouw bedrijf. Een goed ingerichte, zakelijke social media pagina is dus geen overbodige luxe. Samen met jou richt ik een social media pagina in die bij jou en jouw bedrijf past. Het is belangrijk om op een social media pagina de toegevoegde waarde van jouw bedrijf ten opzichte van de concurrent te benadrukken.

Zodra ik voor jouw bedrijf berichten op social media ga plaatsen, dienen deze berichten het netwerk te verwijzen naar de website van jouw bedrijf en de contactgegevens. Middels tips en adviezen in jouw vakgebied wek ik de interesse van de doelgroep en maak ik ze nieuwsgierig naar de inhoud van de website en jouw bedrijf.

Schrijf je blogberichten op jouw website? Of laat je mij deze schrijven? Dan kan ik deze wekelijks via social media delen en ook op deze manier de interesse van de doelgroep wekken. Hoe meer bezoekers je op jouw website krijgt, hoe meer kans op leads en uiteindelijk op opdrachten. Je moet soms best streng voor jezelf zijn op social media. Delen, liken en reageren op berichten is heel aantrekkelijk, maar wees jezelf ervan bewust dat je als bedrijf op social media een bepaalde strategie zult moeten volgen. Dat is ook de reden dat ik social media pagina’s van bedrijven professioneler maak. Er zijn dan te veel berichten die jouw netwerk c.q. doelgroep afleiden van de werkelijke boodschap: de toegevoegde waarde van jouw dienstverlening of product!

Voor welke social media kun je IRENE
als social media manager inzetten?

De social media waarmee ik als social media manager werk, zijn Facebook, LinkedIn en Instagram. Mocht jij andere social media willen inzetten voor jouw bedrijf, dan is dat geen probleem. Als social media manager verdiep ik mij steeds in nieuwe social media en de mogelijkheden daarvan.

Denk bij de inzet van social media voor jouw bedrijf aan het volgende:
Bij een netwerkbijeenkomst presenteer je jezelf op een sociale manier. Jouw online netwerk is niet anders: gebruik social media op een slimme manier voor jouw bedrijf!