Skip to main content
Besteed_communicatie_op_het_gebied_van_PR_en_Marketing_uit_aan_schrijver_Irene_Visser
IRENE gebruikt de juiste communicatiemiddelen voor jouw PR en Marketing

Van jongs af aan bezig met tekst

Als vierjarig meisje wilde ik zo snel mogelijk leren lezen en schrijven. Voor mijn zesde verjaardag kreeg ik mijn eerste dagboek en vanaf toen ben ik niet meer gestopt met schrijven. Correct Nederlands werd mij met de paplepel ingegoten door mijn moeder, die onderwijzeres was. Zodra ik mocht, schreef ik op school hele verhalen, over welk onderwerp dan ook. Waar de meeste kinderen van mijn klas tegenop zagen, was de opdracht om een opstel te schrijven. Als die opdracht werd gegeven, bloeide ik op: ik kon er al mijn fantasie en creativiteit in kwijt.

Groeien naar het vak schrijver

Vanaf mijn 19e levensjaar ben ik gaan werken als secretaresse. Mijn ambitie om schrijver te worden zette ik tijdelijk in de wacht. Tussendoor heb ik diverse deeltijd opleidingen met succes gevolgd, waaronder verschillende keren het vak Marketing. Ik heb mijn HBO Office Management in 2008 behaald. Dat was de kroon op het ondersteunende werk wat ik tot dan toe op niveau deed.

Jarenlang heb ik diverse vergaderingen genotuleerd, waarbij iedere deelnemer aan de vergadering met zijn zegje in het verslag moest. Ik leerde om mijn eigen schrijf ego opzij te zetten, goed te luisteren en objectief te communiceren. Mijn arbeidstijd was heel leerzaam voor mijn schrijfervaring.

Tussendoor zong en trad ik tien jaar lang op met diverse bands als leadzangeres. Ik bepaalde zelf mijn zanglijnen en schreef mijn eigen Engelse songteksten. Naast Nederlands is de Engelse taal altijd een ‘goede tweede’ voor mij geweest.

Uiteindelijk stopte ik na 10 jaar dienstverband, door reorganisatie, als directiesecretaresse en projectleider bij mijn laatste werkgever. Ik kreeg de kans om te gaan ondernemen en voor het eerst volledig mijn eigen weg te bepalen. Bij toeval werd ik tijdens mijn PR en Marketing werkzaamheden ontdekt als tekstschrijver en vanaf toen kon ik dit vak niet meer loslaten.

Wat is mijn ‘why’ c.q. drive als schrijver?

Twee jaar geleden mocht ik in korte tijd ‘ruiken’ aan verschillende bedrijven met verschillende communicatievormen. Stuk voor stuk bedrijven met een duidelijke visie en missie, maar soms ook met wat worstelingen op het gebied van tekst schrijven. Zowel commercieel als non-profit.

Door deze werkervaring ben ik gaan inzien dat tekst schrijven mij de voldoening geeft die ik al zo lang zocht in het ondersteunende vak. Ik ben gaan nadenken waarom ik zo gelukkig word van tekst schrijven in opdracht.

Ik kwam tot de conclusie dat ik, naast de ondersteunende functie van tekstschrijver, het heel belangrijk vind dat personen en bedrijven de juiste stem naar buiten krijgen. Met duidelijke verbetering van vindbaarheid en vergroting van zichtbaarheid.

Samen met bedrijven de toegevoegde waarde formuleren die ze hebben ten opzichte van hun concurrent. Eerlijk en oprecht met kwaliteit en inhoud.

Daar ga ik voor, daar zit mijn ‘why’!

Profielfoto_Irene_Visser_schrijver-087d5f7a Wie is Irene Visser?